Terug

Volg Vandaag Inside

Pierre van Hooijdonk keert komende zondag terug bij Studio Voetbal

Pierre van Hooijdonk keert komende zondag terug bij Studio Voetbal

Unspecified

2 sep 2023, 21:17

Pierre van Hooijdonk keert na een onrustige periode weer terug aan de tafel van de NOS-talkshow Studio Voetbal, zo heeft de NOS zaterdagavond aangekondigd.

Zijn afwezigheid van drie weken, die werd veroorzaakt door een opmerkelijke uitschieter waarin hij Ajax-trainer Maurice Steijn beschuldigde van "betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers," lijkt tot een einde te komen.

Halverwege augustus ontstond er grote opschudding toen de analist zonder bewijs deze aantijgingen richting Steijn uitte. Later realiseerde hij zijn misstap en bood hij zijn excuses aan: "Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs en die opmerking had ik daarom ook niet moeten maken. Ik neem hierbij terug wat ik over Maurice heb gezegd en ik bied hem mijn excuses aan."

De NOS heeft nu besloten om Van Hooijdonk weer in genade aan te nemen, waardoor hij komende zondag zijn rol als voetbalanalist zal hervatten. Deze beslissing volgt na intensieve gesprekken tussen de hoofdredacteur van NOS Sport, Gert-Jaap Hoekman, en de oud voetballer zelf. Hoekman benadrukte het vertrouwen in Pierre's professionele aanpak: "Pierre ziet in dat hij een fout heeft gemaakt en heeft daarvoor zijn excuses aangeboden. We hebben daar goed en intensief met elkaar over gesproken. Ik heb er vertrouwen in dat hij zijn rol zondag weer professioneel oppakt. We kennen Pierre als analist die zich goed voorbereidt en zijn analyses onderbouwt met feiten."

De ophef rondom de beschuldigingen en de daaropvolgende verontschuldigingen lijkt daarmee achter de rug te zijn, en voetbalfans kunnen Pierre van Hooijdonk binnenkort weer zien en horen in Studio Voetbal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd