Terug

Volg Vandaag Inside

Perr Schuurs wil bij Jong Oranje zelfvertrouwen terugwinnen

Perr Schuurs wil bij Jong Oranje zelfvertrouwen terugwinnen

Unspecified

23 mrt 2021, 09:30

Voor Perr Schuurs is het uitstapje naar Jong Oranje deze week geen straf. De centrale verdediger brak dit seizoen door bij Ajax en was de eerste vier maanden van het seizoen altijd basisspeler. Na het thuisduel met PSV (2-2) in januari, raakte Schuurs zijn plek echter kwijt. Bij Jong Oranje wil hij nu, tijdens de groepsfase van het EK, weer een van de leiders zijn.

"Ik ben nu vaker teleurgesteld of boos dan tijdens de eerste seizoenshelft. Maar ik ben wel iemand die positief is en op die manier denkt dat je je plek terugkrijgt. Je moet soms accepteren welke rol de trainer je geeft. Voor die keuzes heb ik begrip", aldus Schuurs, die halverwege januari tegen FC Twente voor het eerst zijn plek moest afstaan aan Jurriën Timber. "Jurriën heeft het goed gedaan en die lijn ook doorgetrokken. Ik heb daarna toch nog wel redelijk veel gespeeld en ik val bijna elke wedstrijd in."

Juist een dag na de wedstrijd tegen Twente brak Ajax de verbintenis met Schuurs open. De 21-jarige Limburger staat nu tot de zomer van 2025 onder contract bij de koploper van de Eredivisie. "Ik vind ook zeker niet dat ik niet goed genoeg ben. Het eerste half jaar ging alles zoals gehoopt en werd ik beloond met een nieuw contract. Daarna maakte de trainer andere keuzes en hij legt mij ook uit waarom. Daar heb je bij een club als Ajax mee te maken, met concurrentie. Iedereen heeft een mening, dat is hier natuurlijk meer dan bij veel andere clubs. Ik ben blij dat ik mijn contract heb verlengd."

Schuurs vertelde in augustus, in aanloop naar het nieuwe seizoen, veel te hebben aan Winston Bogarde. De assistent van hoofdcoach Erik ten Hag was zelf ook verdediger en wil van Schuurs vooral een meer meedogenloze voetballer maken. "We blijven bezig met de dingen die beter moeten. Nu ik wat minder speel, heb ik daar wat meer tijd voor. Dat is het positieve ervan", aldus de lange verdediger, die bij bondscoach Erwin van de Looi de komende week normaal gesproken wel zeker is van zijn plek.

"Hier hebben we twee jaar lang naartoe gewerkt. Ik heb in de kwalificatie vrijwel alles gespeeld. Eén keertje niet omdat ik toen was opgeroepen voor het Nederlands elftal", aldus Schuurs. "Ik zit al lang bij Jong Oranje en denk wel dat ik belangrijk ben, één van de leiders van het team. We hebben een goede selectie, we moeten op het EK ver kunnen komen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd