Terug

Volg Vandaag Inside

PEC Zwolle huurt twee Italianen van Sassuolo

PEC Zwolle huurt twee Italianen van Sassuolo

Unspecified

31 aug 2018, 14:49

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle heeft op de slotdag van de transferperiode twee Italianen toegevoegd aan de selectie van trainer John van 't Schip. De club uit de hoofdstad van Overijssel huurt spits Gianluca Scamacca en linksback Alessandro Tripaldelli, beiden negentien jaar, voor de rest van dit seizoen van Sassuolo. Bij de ploeg uit de Serie A was hun uitzicht op speeltijd beperkt.

Scamacca speelde eerder al in Nederland voor PSV, dat hem begin 2015 wegplukte uit de jeugd van AS Roma. Een doorbraak in het eerste elftal van de Eindhovenaren bleef uit en dus verhuisde de spits twee jaar later weer naar Sassuolo. Tripaldelli speelde eerder in de jeugd van Juventus.

,,Het zijn twee talentvolle spelers, die niet voor niets sinds jaar en dag uitkomen voor de vertegenwoordigende elftallen van Italië'', zegt technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle, dat na drie duels in de eredivisie als enige club nog geen punten heeft. ,,De jongelingen zijn nu in een fase beland dat ze een podium nodig hebben om zich te laten gelden. Wij bieden ze graag deze kans.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd