Terug

Volg Vandaag Inside

Paul de Leeuw poseert naakt op Instagram uit protest tegen ChristenUnie

Paul de Leeuw poseert naakt op Instagram uit protest tegen ChristenUnie

Unspecified

31 aug 2023, 11:07

Paul de Leeuw heeft een foto van vermoedelijk zijn eigen kont op Instagram gedeeld om daarmee een boodschap over te dragen aan ChristenUnie-fractievoorzitter Mirjam Bikker. De televisiemaker is boos op Bikker, omdat haar partij bezwaar heeft tegen een wet voor draagmoederschap.

"Christenunie-mevrouw Mirjam Bikker is tegen de wet voor draagmoederschap. GODIsLIEFDe!", schrijft De Leeuw bij een foto waarop hij voorover gebukt naakt in de tuin werkt. "En Maria was de eerste draagmoeder voor de zoon Van God… daar had Jozef en zij uiteindelijk ook niks over te zeggen..."

Nederland zou een van de eerste landen in Europa zijn waar een wet komt voor draagmoederschap. Bikker vindt dat het draagmoederschap niet genormaliseerd moet worden en leidt tot 'een perverse en commerciële prikkel voor met name kwetsbare vrouwen dat kan leiden tot uitbuiting'. "Tot slot zijn er mogelijk negatieve gevolgen voor de psychosociale ontwikkeling van het kind als het bij de geboorte gescheiden wordt van de biologische moeder", aldus de fractievoorzitter.

Dat homostellen dan geen kinderen meer kunnen krijgen, vindt Bikker verdrietig. "Iedereen wil graag een kind zien opgroeien. Maar niemand heeft recht op het krijgen van een kind", zegt ze.

Deel dit artikel

Link gekopieerd