Paris SG zet nummer twee Lille op 20 punten

18 mrt 2019, 00:06

PARIJS (ANP) - In de Franse competitie is Paris Saint-Germain nog wat dichter bij titelprolongatie gekomen. De koploper won voor eigen publiek met 3-1 van Olympique Marseille. Voor de thuisclub kwamen Angel Di María (twee) en Kylian Mbappé tot scoren.

Valère Germain zorgde voor de gelijkmaker van Marseille, waarbij Kevin Strootman in de 69e minuut inviel. Hij meldt zich komende week in Zeist voor de interlandperiode met Oranje. Marseille moest vanaf de 62e minuut met tien man verder na een rode kaart voor doelman Steve Mandanda.

Paris SG bracht de marge met Lille op twintig punten, ook nog met een wedstrijd minder gespeeld. De runner-up verloor vrijdag met 0-1 van AS Monaco.

Olympique Lyon

Nummer drie Olympique Lyon herstelde zich goed van de uitschakeling in de Champions League. Vier dagen na de zware nederlaag bij Barcelona (5-1) leverde de thuiswedstrijd tegen Montpellier een zege van 3-2 op.

International Memphis Depay bleef bij de thuisploeg op de bank. Verdediger Kenny Tete, die zich komende week eveneens in Zeist meldt, speelde de gehele wedstrijd bij Lyon.