Terug

Volg Vandaag Inside

Paris Saint-Germain dankzij doelpunt veelbesproken Messi kampioen van Frankrijk

Paris Saint-Germain dankzij doelpunt veelbesproken Messi kampioen van Frankrijk

Unspecified

27 mei 2023, 22:53

Paris Saint-Germain is opnieuw voetbalkampioen van Frankrijk. De formatie van trainer Christophe Galtier speelde zaterdag gelijk bij RC Strasbourg (1-1) en had aan het punt voldoende om de concurrentie definitief achter zich te laten. Achtervolger Lens won nog wel bij Ajaccio (3-0), maar dat mocht niet meer baten.

Lionel Messi zette PSG na bijna een uur op voorsprong. De Argentijn nam de bal mee op aangeven van Kylian Mbappé en rondde onberispelijk af. Kevin Gameiro maakte in de 79e minuut gelijk. Hij scoorde in de rebound. De derde grote ster van PSG, Neymar, is al langere tijd geblesseerd.

De titel ten spijt beleeft Paris Saint-Germain geen florissant seizoen. Vooral de vroegtijdige uitschakeling in de Champions League tegen Bayern München drukte de stemming. Messi werd door de fans gezien als een van de schuldigen. De kans dat de vedette ook volgend seizoen nog in Parijs speelt lijkt uitermate klein.

Voor de Parijzenaars is het de tweede titel op rij, de vijfde in zes jaar en de negende in elf seizoenen. Alleen Monaco (2017) en Lille (2021) konden die reeks van PSG een keer doorbreken. Met elf titels in totaal is PSG nu bovendien recordhouder in Frankrijk. Saint-Etienne werd tien keer kampioen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd