Terug

Volg Vandaag Inside

'Overmars stuurde dickpics naar vrouwelijke medewerker'

'Overmars stuurde dickpics naar vrouwelijke medewerker'

Unspecified

7 feb 2022, 16:48

Marc Overmars heeft dickpics verstuurd naar een medewerkster van Ajax, dit bevestigen ingewijden aan Het Parool. Overmars wil niet reageren op de beschuldiging, zo laat hij via een woordvoerder weten van Ajax en de club zelf laat het ook nog bij de verklaring op de website.

De voormalig directeur voetbalzaken van de Amsterdammers zou 'stalkingachtig' gedrag hebben vertoond richting een vrouwelijke medewerker. Het grensoverschrijdende gedrag van Overmars zou naar boven zijn gekomen, nadat algemeen directeur Edwin van der Sar op 25 januari een mail rondstuurde naar het Ajax-personeel. Daarin wees hij erop dat spelers en medewerkers bij klachten over ongewenst gedrag op de werkvloer terecht kunnen bij twee 'vertrouwenscontactpersonen'. Van der Sar ondernam deze actie na de onthullingen over het schandaal rondom The Voice of Holland.

Er is vooralsnog geen aangifte gedaan tegen Overmars. Ajax maakte zondagavond bekend dat Overmars per direct is vertrokken. Hij zou gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s hebben gestuurd.

'Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk. Ik bied mijn excuses aan. Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax. Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten', liet Overmars weten in een persbericht van Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd