Terug

Volg Vandaag Inside

'Overmars moet nóg bijkomen van het lachen over koopje van de eeuw'

'Overmars moet nóg bijkomen van het lachen over koopje van de eeuw'

Unspecified

27 okt 2021, 16:02

De transfer van Steven Berghuis naar Ajax maakte afgelopen zomer veel los bij de achterban van Feyenoord. Ajax betaalde uiteindelijk slechts enkele miljoenen euro voor Berghuis, waar directeur Marc Overmars nog altijd om moet 'bijkomen van het lachen'. Dat schrijft Martijn Krabbendam in zijn column voor de Voetbal International.

Volgens Krabbendam was er eerder ook contact met PSV over een overname van Berghuis. Toentertijd werd er gesproken over een bedrag van 15 miljoen euro, dat vervolgens aan de kant werd geschoven door toenmalig 'directeurtje' Sjaak Troost. Berghuis tekende daarna een verbeterd contract bij Feyenoord, inclusief de afkoopsom van slechts 4 miljoen euro. Uiteindelijk kon Ajax de Feyenoord-vedette inlijven voor een bedrag van 5,5 miljoen euro. Volgens Krabbendam 'het koopje van de eeuw'.

'Los van het sentiment kan niemand ontkennen dat Steven Berghuis intussen wel respect verdient. Hij koos niet de gemakkelijkste weg, maar overwon tot dusver alle heisa en de concurrentiestrijd bij Ajax. Deze ‘geniale vervelia’, met zijn eigenzinnige karakter en gouden linkerbeen. Mentaal gezien toch een topprestatie.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd