Videogoal: Oud-PSV'er Malen helpt Dortmund met twee doelpunten aan koppositie

22 apr 2023, 00:00

Borussia Dortmund heeft de koppositie in de Bundesliga overgenomen van Bayern München. De formatie van trainer Edin Terzic was met 4-0 te sterk voor Eintracht Frankfurt. Oranje-international Donyell Malen maakte twee treffers en was voor het vijfde competitieduel op rij trefzeker.

Met nog vijf wedstrijden te gaan staat Dortmund op 60 punten, 1 punt meer dan Bayern. De ploeg uit München verloor eerder op de zaterdag met 3-1 bij FSV Mainz 05. Het is de eerste keer in tien seizoenen dat een andere club dan Bayern koploper is na 29 speelronden. Het Dortmund van 2011-2012 was de laatste ploeg die dit presteerde. Het elftal won indertijd onder Jürgen Klopp de landstitel, waarna Bayern tien jaar op rij kampioen werd.

Ondanks veel enthousiasme aan beide kanten hoefden de keepers gedurende de openingsfase niet in actie te komen. Het enige opmerkelijke moment was een harde vrije trap van Malen in het gezicht van ploeggenoot Nico Schlotterbeck, die zich even later moest laten vervangen. De eerste kans van het duel in de 19e minuut was echter meteen raak. Jude Bellingham draaide mooi weg van zijn tegenstander en rondde koelbloedig af, 1-0.

Dortmund verdubbelde de voorsprong vijf minuten later dankzij Malen. Na een assist van Karim Adeyemi schoof de oud-PSV’er de bal langs keeper Kevin Trapp. Nog voor rust kopte aanvoerder Mats Hummels de 3-0 binnen. Bellingham en Malen kregen kansen in de tweede helft, voordat de Nederlander in de 66e minuut met een diagonaal schot de eindstand op het bord zette: 4-0.