Terug

Volg Vandaag Inside

Oud-profvoetballer David Mendes da Silva opgepakt voor drugshandel en witwassen

Oud-profvoetballer David Mendes da Silva opgepakt voor drugshandel en witwassen

Unspecified

6 aug 2022, 14:03

Oud-profvoetballer en ex-international David Mendes da Silva (40) is donderdag opgepakt in een onderzoek naar verdovende middelen. Ingewijden bevestigen berichtgeving hierover van De Telegraaf.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt over de aanhouding alleen dat donderdag "een 40-jarige man is gearresteerd in een onderzoek naar criminele activiteiten". De verdachte wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die beslist over een verlenging van het voorarrest, aldus het OM.

Da Silva zou zijn aangehouden op een feest ter ere van zijn veertigste verjaardag. Hij zou volgens de krant ook betrokken zijn bij de malafide illegale goksite Edobet en trok de aandacht van de recherche toen hij de laatste weken grote contante geldbedragen opnam.

De geboren Rotterdammer met Kaapverdische roots debuteerde in 2000 in de hoofdmacht van Sparta. Mendes da Silva speelde daarna voor Ajax, NAC Breda, AZ, Red Bull Salzburg en Panathinaikos en sloot zijn carrière op 34-jarige leeftijd in 2017 af bij Sparta. Met AZ vierde hij in 2009 de landstitel in Nederland, bij Red Bull Salzburg pakte hij de Oostenrijkse 'dubbel'. Hij debuteerde bij Oranje in februari 2007 in de wedstrijd tegen Rusland. Mendes da Silva kwam zeven keer uit voor het Nederlands elftal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd