Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje wil problemen Duitsland vergroten

Oranje wil problemen Duitsland vergroten

Unspecified

24 mrt 2019, 06:08

NEDERLANDS ELFTAL

AMSTERDAM (ANP) - Na de eenvoudige zege op Wit-Rusland wil het Nederlands elftal een volgende stap richting het EK van 2020 zetten. Voor de derde keer in korte tijd is Duitsland vanaf 20.45 uur de tegenstander in de Johan Cruijff ArenA.

Oranje stuitte eind vorig jaar tweemaal op Duitsland in de Nations League. De thuiswedstrijd ging enigszins geflatteerd gewonnen (3-0). In Gelsenkirchen ontsnapten bondscoach Ronald Koeman en zijn spelers door twee late treffers aan een nederlaag (2-2). Nederland plaatste zich zo voor de finaleronde van de nieuwe competitie voor Europese landenteams. Duitsland degradeerde uit de hoogste divisie.

Het teleurstellend verlopen WK en het gezichtsverlies in de Nations League waren voor de bekritiseerde bondscoach Joachim Löw reden om zijn ploeg te verjongen. Met Manuel Neuer, Marco Reus, Toni Kroos, Leroy Sané, Joshua Kimmich en Ilkay Gündogan beschikt hij nog steeds over uitstekende en gelouterde spelers.

Daarom benadrukte Koeman dat zijn ploeg een hele goede dag moet hebben om Duitsland te verslaan. Hij kiest kiest waarschijnlijk voor het elftal dat drie dagen geleden de basis legde voor de zege op Wit-Rusland (4-0).

Deel dit artikel

Link gekopieerd