Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje start met elf andere spelers tegen Wales

Oranje start met elf andere spelers tegen Wales

Unspecified

8 juni 2022, 19:32

Oranje begint om 20.45 uur met een compleet nieuw elftal aan de uitwedstrijd tegen Wales in de Nations League. Bondscoach Louis van Gaal heeft voor elf andere basisspelers gekozen dan vrijdag voor het gewonnen uitduel met België in Brussel (1-4).

Jerdy Schouten en Jordan Teze maken hun debuut voor Oranje in het Cardiff City Stadium. Mark Flekken verdedigt het doel en Noa Lang, Cody Gakpo en Wout Weghorst vormen de aanval van Nederland.

Van Gaal verklapte dinsdag al dat hij veel andere spelers een kans wil geven. "Ik weet wat ik aan de spelers van het duel met België heb", zei hij. "Nu wil ik zien hoe andere spelers met de stress van Oranje omgaan."

Ook Wales start niet in de sterkst mogelijke samenstelling. Sterspeler Gareth Bale begint op de bank. De sterspeler had zondag een groot aandeel in de winst op Oekraïne (1-0). Andri Jarmolenko werkte een vrije trap van Bale in eigen doel. Wales plaatste zich met de zege voor het eerst sinds 64 jaar voor het WK.

Opstelling Wales: Ward; Roberts, Davies, Mepham en Rodon; Norrington-Davies, Wilson, Morell en Levitt; James en Johnson.

Opstelling Nederland: Flekken; Teze, De Vrij en De Ligt; Hateboer, Koopmeiners, Schouten en Malacia; Lang, Weghorst en Gakpo.

Deel dit artikel

Link gekopieerd