Terug

Volg Vandaag Inside

Oranje met veertien spelers op het veld in Zeist

Oranje met veertien spelers op het veld in Zeist

Unspecified

25 mrt 2021, 15:51

Een dag na de verloren WK-kwalificatiewedstrijd in Istanbul tegen Turkije (4-2) heeft het Nederlands elftal met veertien spelers getraind op het veld in Zeist. Op keeper Tim Krul na bleven de basisspelers van woensdagavond binnen, zij werkten een hersteltraining af in de gym. AZ-doelman Marco Bizot, die woensdagavond door bondscoach Frank de Boer werd opgeroepen als vervanger van Jasper Cillessen, behoorde tot de veertien spelers die zich buiten op het trainingsveld lieten zien.

Cillessen raakte in Istanbul aan het einde van de warming-up geblesseerd. Reservekeeper Krul moest zich daarom het laatste moment klaarmaken voor een basisplaats. De 32-jarige doelman van Norwich City werd vier keer gepasseerd, waarvan drie keer door de Turkse aanvoerder Burak Yilmaz.

Oranje vloog na de wedstrijd direct terug naar Nederland om daar te beginnen aan de voorbereiding op de tweede kwalificatiewedstrijd, zaterdag in Amsterdam tegen Letland. De Nederlandse doelpunten tegen Turkije kwamen van de invallers Davy Klaassen en Luuk de Jong, die net als Krul donderdagmiddag op het trainingsveld stonden. De Boer heeft vrijdag één groepstraining om zijn ploeg klaar te maken voor het duel met de Letten. In de ArenA zijn 5000 toeschouwers welkom, in het kader van de Fieldlab-experimenten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd