Terug

Volg Vandaag Inside

Opvallend transfergerucht uit Engeland: 'Aubameyang naar Chelsea'

Opvallend transfergerucht uit Engeland: 'Aubameyang naar Chelsea'

Unspecified

3 juni 2020, 15:50

Volgens The Telegraph en ESPN kan Pierre-Emerick Aubameyang aankomende zomer dezelfde stap maken als Olivier Giroud twee jaar geleden, namelijk Arsenal inruilen voor Chelsea. Eigenaar Roman Ambramovich zoekt naar een spits en de Gabonees is relatief goedkoop.

De topscorer van Arsenal dit seizoen heeft namelijk een aflopend contract en zijn marktwaarde ligt lager dan voorheen. The Gunners willen graag door met Aubameyang, die dit seizoen goed was voor 17 goals in 26 PL-duels, maar of de oud-speler van onder meer Dortmund dat zelf wil is onduidelijk. Chelsea hoopt gebruik te kunnen maken van deze situatie.

Arsenal zou van plan zijn om hun spits aan zijn contract te houden als er niet meer dan 25 miljoen euro wordt geboden. Tweeënhalf jaar geleden nam de Noord-Londense club de Gabonees-international voor ruim zestig miljoen euro over van Dortmund. Hij speelde daarvoor nog voor Saint-Étienne en AC Milan. Tijdens zijn periode bij de Milanezen werd de aanvaller aan meerdere clubs uitgeleend.

Aubameyang zou dus zomaar volgend seizoen een koppel kunnen vormen met oud-Ajacied Hakim Ziyech. De snelheid van de Gabonees en de traptechniek van de Marokkaan lijken een perfect recept voor veel goals. Stamford Bridge maakte dit seizoen al kennis met de geweldige traptechniek van Ziyech. Bekijk de fenomenale goal in Champions League hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd