Terug

Volg Vandaag Inside

Opnieuw ellende met supporters bij FC Groningen, wedstrijd definitief gestaakt

Opnieuw ellende met supporters bij FC Groningen, wedstrijd definitief gestaakt

Unspecified

14 mei 2023, 14:50

 De competitiewedstrijd tussen FC Groningen en Ajax in de Eredivisie is definitief gestaakt. Fans van de thuisploeg gooiden al na 7 minuten vuurwerk op het veld. Ook kwam er een supporter met een spandoek het veld op gelopen.

Scheidsrechter Jeroen Manschot hervatte het duel na een kwartier. Kort daarna gooiden supporters van Groningen weer vuurwerk op het veld.

De KNVB scherpte onlangs, na meerdere incidenten in stadions, de richtlijnen aan. Bij het gooien van voorwerpen op het veld wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Bij een tweede vergrijp wordt het duel volgens de nieuwe richtlijnen definitief gestaakt.

Voor FC Groningen stond er zondag niets meer op het spel. De club degradeerde vorige week al uit de Eredivisie, net als SC Cambuur.

Het ging dit weekeinde al bij heel wat duels in het betaalde voetbal mis. FC Utrecht - RKC Waalwijk leek zaterdag definitief te worden gestaakt, toen tot twee keer toe drinkbekers richting het veld werden gegooid. Op last van burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht werden de laatste 2 minuten van de blessuretijd alsnog uitgespeeld. De spelers van beide teams besloten als statement niet meer te voetballen. Ze verrichtten de aftrap nog en vervolgens hield RKC-doelman Etienne Vaessen de bal de resterende tijd bij zich.

De KNVB moet nog een besluit nemen over het vervolg van FC Groningen - Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd