Terug

Volg Vandaag Inside

Openbaar Ministerie eist 80 uur taakstraf tegen Nicol Kremers

Openbaar Ministerie eist 80 uur taakstraf tegen Nicol Kremers

Unspecified

10 okt 2023, 11:13

Het Openbaar Ministerie wil dat Nicol Kremers tachtig uur werkstraf krijgt omdat zij geen bloedproef wilde doen nadat ze door de politie werd aangehouden. Ze was toen onder invloed van alcohol en drugs gaf aan op de vlucht te zijn voor realityster Peter Gillis, tegen wie ze later aangifte deed wegens mishandeling.

Kremers werd in maart dit jaar aangehouden, nadat ze tegen een vangrail was aangereden. Aan een blaastest en speekseltest werkte ze mee. Daaruit bleek dat ze alcohol en drugs had gebruikt. Ze weigerde echter een bloedproef af te laten nemen. "De bloedtest deed me terugdenken aan mishandelingen", vertelde ze in de rechtbank in Breda. Ze verklaarde dat ze in het afgelopen jaar "al te veel pijn heeft gehad" en nog liever overreden zou worden door een auto dan een naald in haar lichaam te krijgen.

Volgens haar advocaat Sébas Diekstra zat ze op het moment van het incident "in een bijzonder moeilijke fase". Haar relatie met de vakantieparkhouder was net gestrand. Nadien kwam naar buiten dat hij haar zou hebben mishandeld, waarvan zij later ook aangifte deed.

Het OM verdenkt Gillis ervan dat hij zijn ex onder meer in haar rug en neus zou hebben gebeten. De inhoudelijke behandeling van die zaak zou eerst eind augustus plaatsvinden, maar is verschoven omdat Kremers later alsnog besloot aangifte te doen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd