Terug

Volg Vandaag Inside

'Opa Jan is kritisch, maar dat helpt me om een betere voetballer te worden'

'Opa Jan is kritisch, maar dat helpt me om een betere voetballer te worden'

Unspecified

7 sep 2023, 10:41

Milan Boskamp (20), de kleinzoon van Jan Boskamp, speelt sinds dit seizoen bij KFC Merelbeke, dat actief is in de tweede amateurklasse. Jan Boskamp volgt de prestaties van zijn kleinzoon op de voet, vertelt Milan in gesprek met Het Nieuwsblad.

"Of hij kritisch is? Dat zal wel, maar dat heb ik graag," vertelt Milan glimlachend over zijn opa. "Zijn goede raad zorgt ervoor dat ik een betere voetballer word. De naam Boskamp weegt niet als lood op mijn schouders. Ik heb niet het gevoel dat Merelbeke me aangetrokken heeft omwille van mijn familienaam. Ik hoop me hier te bewijzen als voetballer."

Afgelopen weekend wist Milan tegen SV Oostkamp een punt uit het vuur te slepen voor zijn ploeg, maar basisspeler is hij nog niet: "We beschikken over een bijzonder sterke kern en dus is de concurrentie groot. Dat ik in Oostkamp beslissend kon zijn voor mijn ploeg is mooi meegenomen, maar ik moet nog wennen aan het voetbal op dit niveau. In het volwassen voetbal is de intensiteit hoger en daar moet ik nog in groeien. Een vaste stek in de ploeg afdwingen is de uitdaging."

Deel dit artikel

Link gekopieerd