Terug

Volg Vandaag Inside

Op deze manier kom je zonder coronapas de sportkantine in

Op deze manier kom je zonder coronapas de sportkantine in

Unspecified

21 sep 2021, 13:51

Sportkantines zijn vanaf zaterdag zonder coronatoegangsbewijs toegankelijk als bezoekers alleen naar binnen gaan om eten en drinken af te halen aan de bar. Bezoekers die in de kantine willen gaan zitten om hun bestelling te nuttigen, moeten hun CoronaCheck-app wel laten zien. Dat staat in het aangepaste sportprotocol dat koepel NOC*NSF op de website heeft geplaatst en vanaf zaterdag van kracht is.

Het kabinet besloot vorige week om met ingang van 25 september de 1,5 meter afstand los te laten. In plaats daarvan moet iedereen van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs hebben om onder meer bioscopen, theaters en horeca in te komen. Ook bij evenementen, zowel binnen als buiten, moeten bezoekers kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn of recent negatief zijn getest op het coronavirus.

Sportkantines vallen onder de horeca. Heel wat amateursportverenigingen hebben praktische en principiële bezwaren tegen gebruik van het coronatoegangsbewijs. Zo zeggen ze niet genoeg vrijwilligers te hebben om aan de deur te controleren en niemand te willen uitsluiten.

Voor het afhalen van eten en drinken in kantines wordt nu een uitzondering gemaakt, mits de sportverenigingen een deel van hun kantine afbakenen voor bezoekers die willen zitten. Zij moeten dan wél gecontroleerd worden. Dat geldt ook voor sporters als hun sportbeoefening in een horecagelegenheid plaatsvindt, zoals darts of biljarten.

De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) heeft afgelopen week een enquête verstuurd naar de ongeveer 1600 aangesloten verenigingen, om te onderzoeken hoe ze tegen de nieuwe regels aankijken. Voorzitter Ben van Olffen verwacht eind deze week de resultaten daarvan. 'Vooralsnog hebben we weinig vragen gekregen naar aanleiding van de nieuwe regels', zegt de BAV-voorzitter. 'Het lijkt er nu op dat je toch aan de bar wel even een drankje kan gaan halen zonder coronapas.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd