Terug

Volg Vandaag Inside

Ook Cody Gakpo terug op trainingsveld Oranje

Ook Cody Gakpo terug op trainingsveld Oranje

Unspecified

26 mrt 2023, 12:45

Cody Gakpo is terug bij het Nederlands elftal. De aanvaller van Liverpool is aangesloten bij de laatste training voor het thuisduel van maandag met Gibraltar in de EK-kwalificatie.

Gakpo, Matthijs de Ligt, Bart Verbruggen, Sven Botman en Joey Veerman verlieten donderdag met buikgriep het trainingskamp van Oranje. Zij misten vrijdag het verloren duel met Frankrijk (4-0). De Ligt en Verbruggen keerden zaterdag al terug bij Oranje.

Verdedigers Lutsharel Geertruida en Stefan de Vrij ontbreken op de training van de nationale ploeg in Zeist. De rechtsback van Feyenoord liep tegen de Fransen een hamstringblessure op. De Vrij, uitkomend voor Internazionale, is na overleg met bondscoach Ronald Koeman teruggekeerd naar Italië vanwege een op handen zijnde gezinsuitbreiding.

Denzel Dumfries ontbrak tegen Frankrijk vanwege een schorsing. De rechtsback van Internazionale mag tegen Gibraltar (aftrap 20.45 uur) wel meedoen. Ook Mats Wieffer is beschikbaar voor het duel in De Kuip. De middenvelder van Feyenoord was een belangrijke kandidaat om tegen de Fransen te beginnen. Maar volgens bondscoach Koeman was ook hij niet okselfris. Vermoedelijk verscheen daarom Kenneth Taylor aan de aftrap.

Gibraltar verloor vrijdag van Griekenland (0-3). Nederland speelde twee jaar geleden tweemaal tegen de huidige nummer 200 van de wereldranglijst. Oranje won de uitwedstrijd met 7-0 en zegevierde met 6-0 in De Kuip.

Deel dit artikel

Link gekopieerd