Terug

Volg Vandaag Inside

Ook Koeman levert salaris in

Ook Koeman levert salaris in

Unspecified

5 juni 2020, 13:56

Niet alleen de profspelers van de Nederlandse voetbalclubs leveren salaris in tijdens de coronacrisis, ook bij de KNVB gebeurt dat. "Binnen de KNVB zijn er personen die net als in de rest van de voetbalwereld besloten hebben om salaris in te leveren vanwege de coronacrisis", aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

De KNVB wil niet op namen ingaan en wil ook niet zeggen om welke bedragen of percentages het gaat. Volgens De Telegraaf brengen onder anderen bondsvoorzitter Just Spee, de directieleden en bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal een 'loonoffer' om de KNVB enigszins te ontzien.

De meeste clubs uit de eredivisie hebben inmiddels een akkoord bereikt met hun spelers over tijdelijke salarisverlaging. Ook de leden van de technische staf en de directie van die clubs leveren geld in. Bij sommige clubs wordt het kantoorpersoneel eveneens gekort. Het akkoord dat de vakbonden voor werkgevers en werknemers in de voetballerij hebben gesloten, dient als basis voor de gesprekken daarover.

Deel dit artikel

Link gekopieerd