Terug

Volg Vandaag Inside

'Onder andere Simons en De Jong klaagden bij directie over Van Nistelrooij'

'Onder andere Simons en De Jong klaagden bij directie over Van Nistelrooij'

Unspecified

23 mei 2023, 10:03

Een zestal spelers van PSV zouden geklaagd hebben over het functioneren van trainer Ruud van Nistelrooij, dat meldt De Telegraaf.

De krant meldde onlangs dat het niet zou boteren binnen de technische staf van de Eindhovenaren. Ook zouden verschillende spelers bij technisch directeur Earnest Stewart en algemeen directeur Marcel Brands hun onvrede hebben geuit over de hoofdtrainer.

Onder het zestal spelers die hun beklag hebben gedaan zouden ook Luuk de Jong en Xavi Simons zitten. Alle spanningen bij PSV worden door de club zelf echter ontkend. De Eindhovenaren zijn nog steeds niet zeker van de tweede plaats die recht geeft op een ticket in de voorronde van de Champions League.

Binnen de technische staf zou het niet goed boteren tussen de trainers Ruud van Nistelrooij, Fred Rutten en André Ooijer. De vertrouweling van Van Nistelrooij, Javier Rabana, zou hier een belangrijke rol in spelen. Er gaan dan ook geruchten dat Fred Rutten zijn taken naast zich neer zou leggen. André Ooijer kondigde eerder al aan na dit seizoen te vertrekken.

Volgens De Telegraaf zou technisch directeur Stewart de onvrede niet langer kunnen negeren. De trainer en de directie zouden in alle eerlijkheid moeten bespreken wat er beter moet en hoeveel ruimte er is voor progressie in het komende seizoen. PSV verdedigt zondag de tweede plaats in de Eredivisie in een uitwedstrijd tegen AZ. De Alkmaarders maken nog kans op de derde plaats, wat recht geeft op kwalificatie voor de voorronde van de Europa League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd