Terug

Volg Vandaag Inside

Omstreden Mason Greenwood verlaat Manchester United

Omstreden Mason Greenwood verlaat Manchester United

Unspecified

2 sep 2023, 11:45

Aanvaller Mason Greenwood voetbalt komend seizoen bij Getafe. De Spaanse club huurt hem van Manchester United waar hij niet meer welkom was. Dat was door club en speler afgelopen week "in onderling overleg" besloten.

Greenwood (21) werd eerder verdacht van poging tot verkrachting en mishandeling en door de club van trainer Erik ten Hag sinds januari 2022 aan de kant gehouden. Hoewel de aanklachten zijn komen te vervallen, besloten beide partijen dat het beter is dat hij zijn carrière elders gaat vervolgen.

Manchester United besloot Greenwood de ruimte te geven om "zijn carrière elders weer op te bouwen". Zijn contract in Manchester loopt nog tot de zomer van 2025. "Ik heb de dingen waarvan ik beschuldigd werd niet gedaan", verklaarde Greenwood afgelopen week. "Maar ik accepteer wel dat ik fouten heb gemaakt binnen mijn relatie. Het is voor iedereen het beste dat ik vertrek bij Manchester United. Ik dank de club voor de medewerking."

Greenwood werd gezien als een groot talent. In de 129 wedstrijden die hij voor United speelde maakte hij 35 doelpunten. Hij kwam in 2020 eenmaal uit voor Engeland.

Getafe haalde 4 punten uit zijn eerste drie wedstrijden in het nieuwe seizoen in Spanje. Vorig seizoen werd degradatie net voorkomen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd