Terug

Volg Vandaag Inside

OM seponeert smaadaangifte Gordon tegen Evert Santegoeds

Unspecified

9 aug 2023, 14:09

Het Openbaar Ministerie heeft de aangifte wegens smaad die Gordon heeft gedaan tegen hoofdredacteur Evert Santegoeds van Privé geseponeerd. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft een bericht hierover van Shownieuws woensdag bevestigd.

Het OM laat weten dat de zaak is geseponeerd omdat Santegoeds "een journalist is en een journalist moet te allen tijde kritisch en onafhankelijk kunnen zijn. Strafrecht is terughoudend", aldus de woordvoerder. Bovendien telt het mee voor het Openbaar Ministerie dat "de aangever een en ander over zijn relatie zelf in de buitenwereld heeft gebracht. Het is dus geen privédomein meer een publieke zaak. Dan geldt de vrijheid van meningsuiting."

Ook vindt het Openbaar Ministerie dat "voor het overgrote deel vaststaat dat het geen uitingen zijn van smaad en laster. Het gaat niet over een bepaald concreet feit, maar is algemeen en te onbepaald."

Privégesprekken

Gordon deed in juni aangifte tegen Santegoeds wegens het delen van privégesprekken tussen Gordon en zijn ex-vriend Gavin. De Privé-hoofdredacteur had volgens de Talpa-presentator "geen enkele rekening" gehouden met de "privacy" van Gordon. Daarom beschuldigde Gordon de journalist van smaad en laster.

"De bedreigingen en kwetsende opmerkingen die volgden na publicatie hebben mij aan de rand van de afgrond gebracht", stelde Gordon, die in april bekendmaakte dat hij en Gavin uit elkaar waren na een relatie van een aantal maanden.

Eerder in De Oranjezomer reageerde Job Knoester op de aangifte van Gordon tegen Santegoeds. Bekijk het terug in de video bovenaan het aritkel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd