Terug

Volg Vandaag Inside

OM in beroep tegen vrijlaten Lil Kleine

OM in beroep tegen vrijlaten Lil Kleine

Unspecified

17 feb 2022, 15:22

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam is in beroep gegaan tegen het vrijlaten van rapper Lil Kleine woensdag. Hij zat sinds dit weekend vast op verdenking van mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes.

Het OM is het niet eens met de beslissing van de rechter-commissaris, die woensdag besliste tot schorsing van het voorarrest van de rapper. Volgens het OM zijn er voldoende ernstige bezwaren hem langer vast te houden.

Het gebeurt overigens wel vaker dat justitie in beroep gaat tegen een uitspraak van de rechter-commissaris, zegt een woordvoerder. De raadkamer van de rechtbank moet zich hier nu over buigen. Dat gebeurt achter gesloten deuren en het is nog niet bekend wanneer dat plaatsvindt.

De rechter-commissaris besliste woensdag dat de 27-jarige artiest, wiens echte naam Jorik Scholten is, de cel mocht verlaten in afwachting van het onderzoek. Lil Kleine zat drie nachten vast op verdenking van een poging tot zware mishandeling of mishandeling. Hij zou het hoofd van zijn vriendin Jaimie Vaes tussen een autodeur hebben geklemd. Welke voorwaarden de rechter-commissaris heeft verbonden aan de schorsing van het voorarrest is niet bekendgemaakt.

Zijn advocaat Nienke Hoogervorst liet weten aan Shownieuws dat Vaes nog geen aangifte heeft gedaan. Volgens het OM is dat niet nodig om tot vervolging over te gaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd