Olympique Lyon is de weg een beetje kwijt

16 jan 2019, 22:17

TOULOUSE (ANP) - Olympique Lyon is de weg een beetje kwijt. Met Memphis Depay en Kenny Tete als basisspelers speelde de club op het nippertje gelijk tegen Toulouse: 2-2. Nabil Fekir tekende pas in de 87e minuut voor het tweede doelpunt van zijn ploeg. De ingevallen aanvaller bereidde in de 75e minuut ook al de 2-1 van Moussa Dembélé voor.

Jimmy Durmaz had de thuisploeg met twee doelpunten op voorsprong gezet . Lyon zette met het gelijkspel de derde plaats op de ranglijst op het spel. Saint-Étienne passeert de club op de ranglijst als het woensdagavond wint van Olympique Marseille.

Lyon kwam afgelopen vrijdag al niet verder dan een gelijkspel tegen Reims: 1-1. De club werd vorige week door RC Strasbourg (1-2) uitgeschakeld in het bekertoernooi.

AS Monaco

AS Monaco hield een punt over aan het thuisduel met OGC Nice: 1-1. Aankopen Cesc Fàbregas, Naldo en Fodé Ballo-Touré zaten nog niet bij de selectie van de nummer voorlaatst van de ranglijst. AS Monaco ontsnapte in de slotfase toen Allan Saint-Maximin een strafschop miste voor Nice, dat na rust met tien man speelde. Ihsan Sacko kreeg in de extra tijd van de eerste helft een rode kaart.

Thierry Henry en Patrick Vieira, de trainers van AS Monaco en OGC Nice, waren voor negentig minuten even vijanden. Beide boezemvrienden speelden in het verleden samen in het Franse elftal en bij Arsenal.