Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Vaclav Cerny maakt overstap naar VfL Wolfsburg

Officieel: Vaclav Cerny maakt overstap naar VfL Wolfsburg

Unspecified

23 juni 2023, 13:06

FC Twente heeft officieel bevestigd dat Vaclav Cerny de club zal verlaten en de overstap maakt naar VfL Wolfsburg in de Bundesliga. De Tsjechische buitenspeler heeft een contract getekend voor vier seizoenen bij de Duitse club. "We zijn verheugd dat Vaclav voor VfL Wolfsburg en onze weg heeft gekozen", aldus sportief directeur Sebastian Schindzielorz op de website van Wolfsburg. "Hij is een zeer gevaarlijke speler, die zijn kwaliteiten op indrukwekkende wijze heeft laten zien in Enschede en nog lang niet klaar is met zijn ontwikkeling. We zijn ervan overtuigd dat hij een belangrijke versterking zal zijn voor onze aanval."

De transfer van Cerny naar Wolfsburg werd afgerond met een transfersom van ongeveer acht miljoen euro, waarbij FC Utrecht een doorverkooppercentage ontvangt. FC Twente bevestigde de hoogte van de transfersom, en volgens De Telegraaf zal FC Utrecht naar schatting ongeveer anderhalf miljoen euro ontvangen.

"Ik kan bijna niet wachten tot we gaan beginnen. De Bundesliga is een van de beste competities ter wereld. Het is altijd mijn droom geweest om daar te spelen en ik ben heel blij dat ik volgend seizoen het shirt van VfL Wolfsburg mag dragen," zei Cerny enthousiast over zijn nieuwe avontuur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd