Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Sven Mislintat aan de slag bij Borussia Dortmund

Unspecified

22 apr 2024, 13:53

Sven Mislintat, de voormalige directeur voetbalzaken bij Ajax, gaat weer aan de slag bij Borussia Dortmund. De 51-jarige Duitser gaat zich in een technische functie bezighouden met de planning van de ploeg, meldt de club. Verder maakte Borussia bekend dat oud-speler Lars Ricken de nieuwe directeur sport wordt.

Mislintat werd in september vorig jaar na vier maanden ontslagen als directeur voetbalzaken bij Ajax. De Duitser raakte ook in opspraak over mogelijke belangenverstrengeling bij transfers, maar in een onafhankelijk onderzoek vond KPMG Forensic daarvoor geen aanwijzingen. Mislintat was in het verleden al meerdere jaren werkzaam voor Dortmund.

De 47-jarige Ricken, maker van een doelpunt in de door Dortmund gewonnen finale van de Champions League van 1997, neemt als directeur een deel van de taken van algemeen directeur Hans-Joachim Watzke over. Hij gaat samenwerken met technisch directeur Sebastian Kehl. Hij was tot voor kort directeur van het opleidingscentrum van Borussia.

Hugo Borst reageerde onlangs bij Veronica Offside op de periode van Sven Mislintat bij Ajax: "Is er nou al een opsporingsbevel uitgegaan?"

Deel dit artikel

Link gekopieerd