Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Paris Saint-Germain maakt komst Lionel Messi wereldkundig

OFFICIEEL: Paris Saint-Germain maakt komst Lionel Messi wereldkundig

Unspecified

10 aug 2021, 22:32

Lionel Messi speelt de komende twee seizoenen voor Paris Saint-Germain. De Franse topclub maakte dinsdagavond laat officieel bekend dat de Argentijnse vedette een contract voor twee jaar gaat tekenen.

Paris Saint-Germain, de nummer 2 van de Franse competitie, profiteert van de financiële chaos bij Barcelona. De Spaanse club, altijd een concurrent van PSG in de Champions League, was niet meer in staat de Argentijn te houden. In Parijs vormt Messi straks de aanval met Neymar en Kylian Mbappé. De Nederlander Georginio Wijnaldum tekende deze zomer ook bij PSG. Hij kwam van Liverpool, evenals Messi transfervrij.

Op het vliegveld Le Bourget nam Messi onmiddellijk de moeite te zwaaien naar de honderden fans die hem stonden op te wachten. Ook bij het Parc des Princes, waar PSG de thuiswedstrijden speelt, is het al zeer druk.

Messi nam zondag emotioneel afscheid van Barcelona, de club waarvoor hij 21 jaar uitkwam. Hij hield het niet droog. Nadat hij zijn tranen had gedroogd, bedankte hij de club en alle mensen waarmee hij heeft samengewerkt. Messi zei ook in de toekomst zeker terug te keren naar Barcelona. 'Ik heb alles gegeven voor deze club. Van de eerste dag dat ik hier arriveerde, tot de laatste', aldus Messi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd