Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Neymar verruilt Paris Saint-Germain voor Saudische club Al-Hilal

Officieel: Neymar verruilt Paris Saint-Germain voor Saudische club Al-Hilal

Unspecified

15 aug 2023, 18:59

Neymar vertrekt bij Paris Saint-Germain en gaat in Saudi-Arabië bij Al-Hilal voetballen. De 31-jarige aanvaller ondertekent een tweejarig contract bij de club waar hij onder anderen komt samen te spelen met Malcom, Rúben Neves, Sergej Milinkovic-Savic en Kalidou Koulibaly. Al-Hilal betaalt Neymar naar verluidt 160 miljoen euro, verdeeld over twee jaar.

Neymar kwam zes seizoenen uit voor Paris Saint-Germain, dat eerder deze transferperiode met Lionel Messi al een van de andere spelbepalers zag vertrekken. De Franse topclub betaalde zes jaar geleden 222 miljoen euro aan FC Barcelona, de vorige club van Neymar.

Met Paris Saint-Germain won Neymar vier keer de Franse landstitel en meerdere Franse bekers. Het lukte echter niet de Champions League binnen te halen. PSG, in handen van rijke Qatarese eigenaren, probeert het belangrijkste clubtoernooi al jaren te winnen.

Neymar maakte in 173 wedstrijden 118 doelpunten voor Paris Saint-Germain. "Het is altijd moeilijk om afscheid te nemen van een geweldige speler als Neymar, een van de beste spelers ter wereld", aldus Nasser Al-Khelaïfi, voorzitter van Paris Saint-Germain. "Ik zal de dag dat hij aankwam bij Paris Saint-Germain nooit vergeten. Hij heeft veel bijgedragen aan onze club. Neymar zal altijd een groot deel uitmaken van onze geschiedenis. Ik wil Neymar en zijn familie bedanken. We wensen Neymar het allerbeste voor de toekomst en zijn volgende avontuur."

Topaanvallers Cristiano Ronaldo en Karim Benzema vertrokken al eerder naar Saudi-Arabië.

Deel dit artikel

Link gekopieerd