Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Kompany zet punt achter loopbaan

OFFICIEEL: Kompany zet punt achter loopbaan

Unspecified

17 aug 2020, 14:32

Vincent Kompany zet op 34-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière als voetballer. Hij wordt per direct coach van RSC Anderlecht en neemt de taken over van Frank Vercauteren. Kompany heeft volgens de club een contract ondertekend voor vier seizoenen.

Ruim een jaar geleden stapte de verdediger tot ieders verrassing na elf seizoenen bij Manchester City over naar Anderlecht. Daar zou hij drie seizoenen aan de slag gaan als speler-manager, maar dat wordt dus korter.

Kompany komt uit de jeugdopleiding van RSCA, en maakte daar op 17-jarige leeftijd zijn profdebuut. De verdediger verliet Anderlecht na twee landstitels in 2006 voor het Duitse Hamburg. In 2008 kwam hij terecht in Manchester, waar hij uitgroeide tot een clubicoon. Met Manchester City won Kompany vier keer de Premier League, twee keer de FA Cup en vier keer de League Cup.

De Anderlecht-coach speelde 89 interlands en zou volgend jaar nog voor België spelen op het EK. Bondscoach Roberto Martinez moet nu op zoek naar een andere verdediger.

Deel dit artikel

Link gekopieerd