Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Inter Miami bevestigt eindelijk komst van Lionel Messi

Officieel: Inter Miami bevestigt eindelijk komst van Lionel Messi

Unspecified

15 juli 2023, 21:20

Lionel Messi heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot 2026 bij Inter Miami. In die verbintenis is een optie van nog een seizoen opgenomen. De Argentijnse vedette zal zondag bij zijn nieuwe club worden gepresenteerd.

"Ik kijk uit naar mijn volgende stap bij Inter Miami in de Verenigde Staten", liet Messi via zijn nieuwe club weten. De wereldkampioen arriveerde afgelopen week al met zijn familie in een privévliegtuig in Florida. Messi, die overkomt van Paris Saint-Germain, debuteert waarschijnlijk op 21 juli tegen de Mexicaanse club Cruz Azul. Dat is een wedstrijd in het kader van de nieuwe Leagues Cup, een toernooi tussen clubs uit de MLS en de Mexicaanse competitie. Inter Miami staat voorlopig vijftiende en laatste in de Eastern Conference van de MLS.

FC Barcelona slaagde er afgelopen zomer niet in om Messi aan te trekken. "Het had me geweldig geleken om daar weer te spelen, maar het kon gewoon niet", vertelde Messi. "Ik wilde echt graag terugkeren. Maar ik heb ook gehoord dat ze spelers moesten verkopen of dat andere spelers salaris moesten inleveren. Daar wilde ik geen aandeel in hebben."

Messi verkoos het aanbod van Inter Miami boven het astronomische voorstel van Al Hilal, waar hij naar verluidt bijna 400 miljoen euro kon verdienen. Messi zou bij Inter Miami zo'n 55 miljoen euro per jaar verdienen. Hij profiteert ook mee van het voordeel dat Apple en Adidas hebben van zijn komst naar de Amerikaanse voetbalcompetitie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd