Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Frank de Boer nieuwe trainer van Al-Jazira

Officieel: Frank de Boer nieuwe trainer van Al-Jazira

Unspecified

5 juni 2023, 18:07

Frank de Boer vervolgt zijn trainersloopbaan in de Verenigde Arabische Emiraten. De 53-jarige Nederlander bereikte maandag een akkoord met Al Jazira, waar hij zijn landgenoot Marcel Keizer opvolgt. Vorige week maakte Alfred Schreuder, een andere voormalige trainer van Ajax, al bekend naar de Verenigde Arabische Emiraten te gaan. Hij wordt coach van Al Ain.

Voor De Boer is het zijn eerste klus als trainer nadat hij een kleine twee jaar geleden vertrok als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat gebeurde twee dagen na de uitschakeling tegen Tsjechië in de achtste finales van het EK.

Als trainer van Ajax had De Boer meer succes. Van 2011 tot 2014 bezorgde hij de Amsterdammers vier landstitels op rij. De 112-voudig international was daarna nog trainer van Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United. De Boer werd bij die clubs snel ontslagen.

De Boer begint 1 juli bij zijn nieuwe club, waar hij een contract voor twee jaar ondertekende. Al Jazira heeft nu vijf Nederlandse hoofdtrainers op rij. Voor De Boer en Keizer waren Jurgen Streppel, Damiën Hertog en Henk ten Cate eindverantwoordelijk. Bij Al Jazira voetbalt middenvelder Thulani Serero. De 33-jarige middenvelder werkte eerder bij Ajax samen met De Boer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd