Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Donny van de Beek maakt seizoen af bij Everton

OFFICIEEL: Donny van de Beek maakt seizoen af bij Everton

Unspecified

31 jan 2022, 19:49

Donny van de Beek maakt het seizoen op huurbasis af bij Everton. De 24-jarige middenvelder kwam bij Manchester United dit seizoen weinig in actie, ook onder de nieuwe trainer Ralf Rangnick. De verhuur is voor een half jaar, zo bevestigt de club uit Liverpool

Van de Beek vertrok in de zomer van 2020 van Ajax naar Manchester. In anderhalf jaar speelde de Nederlander 27 competitiewedstrijden, waarin hij twee keer scoorde. Een vaste basiskracht werd hij niet. Dit seizoen mocht Van de Beek in de Premier League alleen acht keer invallen. In de Champions League League had hij wel drie keer een basisplaats. Vanwege gebrek aan speeltijd bij ManUnited raakte de negentienvoudig international onder bondscoach Louis van Gaal ook zijn plek in de selectie van Oranje kwijt.

Deze winter waren naar verluidt onder meer de Spaanse club Valencia en Crystal Palace in hem geïnteresseerd, maar de keuze viel op Everton, de nummer 16 van de Premier League. Daar is oud-voetballer Frank Lampard de nieuwe trainer geworden.

Everton maakt een tegenvallend seizoen door. In december stapte technisch directeur Marcel Brands op, vanwege een verschil in visie met de clubleiding. Coach Rafael Benitez vertrok twee weken geleden na aanhoudende slechte prestaties.

Deel dit artikel

Link gekopieerd