Terug

Volg Vandaag Inside

OFFICIEEL: Davy Klaassen keert terug bij Ajax

OFFICIEEL: Davy Klaassen keert terug bij Ajax

Unspecified

5 okt 2020, 18:51

Ajax heeft de transfer van Davy Klaassen bevestigd. De middenvelder heeft een contract getekend tot medio 2024

Ajax betaalt Werder Bremen een transfersom van 11 miljoen euro en dat bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal 14 miljoen euro.

De 27-jarige Klaassen verruilde Ajax in 2017 voor Everton. Na één seizoen in de Premier League speelde hij twee seizoenen voor Werder Bremen, waarmee hij vorig seizoen ternauwernood in de Bundesliga bleef.

Ook Klaassen zelf kwam tot een akkoord met de club waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep. De 27-jarige middenvelder maakte er geen geheim van dat hij graag terug wilde keren naar Ajax: 'Het spijt me, maar ik wil gewoon terug naar mijn club. Ajax is míjn club. Zo zit het nu eenmaal.'

Klaassen speelde tussen 2011 en 2017 127 Eredivisie-wedstrijden voor Ajax, waarin hij 44 keer scoorde. De middenvelder was in zijn laatste twee jaar aanvoerder en werd drie keer landskampioen. Daarna maakte Klaassen de overstap naar Everton, waar hij niet wist te slagen. In 2018 vertrok hij daarom naar Werder Bremen.

Wim begrijpt dat Ajax Klaassen terughaalt naar Amsterdam, aangezien hij volgens hem veel meer in zijn mars heeft dan 'die twee Argentijnen.' Bekijk het in de beelden hieronder!

Deel dit artikel

Link gekopieerd