Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Danny Buijs keert terug in de Eredivisie

Officieel: Danny Buijs keert terug in de Eredivisie

Unspecified

9 juni 2023, 11:49

Fortuna Sittard heeft Danny Buijs aangesteld als nieuwe trainer. De 40-jarige coach is de opvolger van de Spanjaard Julio Velázquez, die na het seizoen vertrok. De oud-speler tekende een contract voor twee seizoenen.

"Ik kijk er enorm naar uit om aan deze klus te beginnen", verklaarde Buijs. "Ik heb een aantal enorm fijne gesprekken gehad. Daar heb ik een goed gevoel aan overgehouden. Wij moeten er met z'n allen elke dag alles aan doen om deze club op een goede manier te vertegenwoordigen. Dat moet de norm zijn. Mij staat bij dat het in Sittard altijd lastig voetballen was, vooral als het publiek erachter ging staan. Dat moeten we ook komend seizoen weer realiseren."

Aankomend technisch manager Américo Branco zag dat Buijs goed voldoet aan het geschetste profiel. "Hij was vanaf het begin onze eerste keuze voor het hoofdtrainerschap. Danny heeft Eredivisie-ervaring, werkt graag met jonge talenten en kan teams en spelers individueel ontwikkelen. Zijn filosofie en speelstijl komen overeen met de passie en intensiteit die onze fans, maar ook wij als club graag willen zien", aldus Branco.

Buijs was eerder trainer bij Kozakken Boys, FC Groningen en KV Mechelen. Bij de Belgische club werd hij in oktober ontslagen. Branco was al samen met Sjoerd Ars verantwoordelijk voor het technische beleid. Hij neemt de rol van technisch manager per 1 juli van Ars over.

Deel dit artikel

Link gekopieerd