Terug

Volg Vandaag Inside

Officieel: Bayern München bevestigt komst van Harry Kane

Officieel: Bayern München bevestigt komst van Harry Kane

Unspecified

12 aug 2023, 11:50

Bayern München heeft de komst van Harry Kane van Tottenham Hotspur bekendgemaakt. De 30-jarige Engelse international tekent een contract tot de zomer van 2027 bij de Duitse landskampioen.

"Ik ben erg blij om nu deel uit te maken van Bayern", zei Kane. "Bayern is een van de grootste clubs ter wereld en ik heb altijd gezegd dat ik me tijdens mijn carrière wil bewijzen op het hoogste niveau. Deze club kenmerkt zich door zijn winnaarsmentaliteit. Het voelt erg goed om hier te zijn."

Kane werd al enige tijd genoemd in verband met een overgang naar Bayern, maar het bleek lastig om de transfer van de topscorer aller tijden van Engeland definitief te maken. "Het was een lang proces", wist ook Bayern-directeur Jan-Christian Dreesen. "Maar nu zijn we des te gelukkiger dat Harry Kane met onmiddellijke ingang het Bayern München-shirt zal dragen."

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Droomspeler

"Harry Kane was vanaf het begin onze absolute droomspeler. Hij past perfect bij ons en het DNA van de club, zowel qua voetbal als qua karakter. Centrumspitsen van wereldklasse zijn altijd een belangrijke factor geweest wanneer FC Bayern zijn grootste triomfen vierde, en we zijn ervan overtuigd dat Harry Kane dit succesverhaal zal voortzetten", aldus de directeur van de club waar ook de Nederlanders Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch spelen.

Kane arriveerde in 2004 in de jeugdopleiding van Tottenham. De spits werd aan het begin van zijn carrière enkele keren verhuurd, maar was sinds 2014 een vaste waarde bij de Londense club. Hij is de nummer twee op de eeuwige topscorerslijst van de Premier League met 213 doelpunten. Alleen Alan Shearer maakte met 260 treffers meer goals in de Engelse competitie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd