Terug

Volg Vandaag Inside

Nyck de Vries verrast met P4 in eerste vrije training GP van Spanje, Max Verstappen domineert

Nyck de Vries verrast met P4 in eerste vrije training GP van Spanje, Max Verstappen domineert

Unspecified

2 juni 2023, 16:45

In de eerste vrije training voor de GP van Spanje wist Nyck de Vries iedereen te verbazen met een uitstekende prestatie. De Nederlandse coureur zette zijn AlphaTauri op de vierde plaats, wat een knappe prestatie is voor de 28-jarige rijder.

Maar het was Max Verstappen die met overmacht de snelste tijd neerzette in zijn Red Bull. Met een indrukwekkende ronde van 1.14,606 liet Verstappen zijn concurrenten ver achter zich. Zijn teamgenoot Sergio Pérez eindigde op de tweede plaats.

De sterke prestatie van De Vries komt als een welkome opsteker. Als voormalig Formule 2-kampioen is hij nog puntloos in zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1, waardoor hij momenteel onderaan het kampioenschap staat. De Vries zal vastberaden zijn om dit weekend punten te verzamelen en zijn positie in het klassement te verbeteren.

Met de Grote Prijs van Spanje op zondag staat de zevende race van het seizoen op het programma. Verstappen en Pérez hebben tot nu toe de overwinningen onderling verdeeld, maar Verstappen heeft met vier overwinningen de bovenhand. De Red Bull-coureurs lijken ook in Barcelona in topvorm te zijn. Verstappen sprak eerder zijn vertrouwen uit in de prestaties van het team op dit circuit: "Normaal gesproken ziet het er hier goed voor ons uit. Als we een goede balans kunnen vinden, komt het goed."

De tweede vrije training voor de Grote Prijs van Spanje begint vrijdag om 17.00 uur. De derde vrije training en de kwalificatie volgen zaterdag, waarna zondag om 15.00 uur de race op het programma staat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd