Terug

Volg Vandaag Inside

NOS na ophef niet verder met wielercommentator Danny Nelissen

NOS na ophef niet verder met wielercommentator Danny Nelissen

Unspecified

17 apr 2023, 14:33

Danny Nelissen zal niet langer als commentator aanschuiven in de wielerprogramma's van NOS Sport. Zowel Nelissen zelf als de NOS bevestigen dat maandag tegenover het ANP na eerdere berichtgeving van verschillende media.

Inhoudelijk wilden beide partijen niet ingaan op het beëindigen van de samenwerking. Nelissen wil alleen kwijt dat hij "te zijner tijd" zijn kant van het verhaal zal doen. Wanneer en hoe hij dat gaat doen, kon hij nog niet zeggen.

De naam van Nelissen werd begin maart in verband gebracht met een column van journalist Marijn de Vries in NRC. In die column beschrijft de 44-jarige De Vries, zonder een naam te noemen, hoe zij in het verleden te maken kreeg met grensoverschrijdend gedrag door een collega bij NOS Sport. Na meldingen daarover werd volgens haar niets gedaan door de hoofdredactie van NOS Sport. In plaats daarvan was zij zelf niet meer welkom bij het programma rond de Tour de France, maar degene die zij beschuldigde wel.

Volgens onder meer het Noordhollands Dagblad zou het over Nelissen gaan. Nelissen heeft daar nog niet op willen reageren. De NOS wilde er vanwege privacyredenen ook niets over zeggen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd