Terug

Volg Vandaag Inside

Beveiliger trekt NOS-correspondent uit beeld tijdens verslag van Olympische Spelen in China

Beveiliger trekt NOS-correspondent uit beeld tijdens verslag van Olympische Spelen in China

Unspecified

4 feb 2022, 13:30

Vrijdagmiddag vindt de opening van de Olympische Winterspelen in Peking plaats. China-correspondent Sjoerd Den Daas blikte tijdens het NOS journaal vooruit op deze feestelijke opening, toen hij plots uit beeld werd getrokken door een Chinese beveiliger.

Terwijl Den Daas verslag doet over de opening van de Winterspelen, komt er een Chinese beveiliger in beeld die hem zonder pardon uit beeld trekt. In het Chinees probeert de NOS-correspondent de discussie nog aan te gaan met de beveiliger, maar die is onverbiddelijk.

'We worden hier inmiddels weggetrokken. We zijn net al uit een ander gebied weggezet, dus ik vrees dat we later even bij je moeten terugkomen,' vertelt Den Daas aan journaallezeres Saïda Maggé. Even later keert de correspondent op een andere plek terug in het NOS Journaal, en kan hij in alle rust zijn live-optreden afmaken. Den Daas geeft onder meer aan dat de coronamaatrelegen erg streng zijn in Peking.

Ook NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff heeft tegenover het Algemeen Dagblad gereageerd op het opmerkelijke voorval. 'Sjoerd heeft al vaker verteld en laten zien dat het in China als journalist moeilijk is. Er is een verregaande neiging om de vrijheden in te perken, en door corona is dat misschien nog wel sterker.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd