Terug

Volg Vandaag Inside

‘Noppert heeft het gewoon heel goed gedaan, alle complimenten aan hem’

‘Noppert heeft het gewoon heel goed gedaan, alle complimenten aan hem’

Unspecified

9 jan 2023, 08:54

Jasper Cillessen heeft zich positief uitgelaten over collega-doelman Andries Noppert. Noppert, die tijdens het WK tot verrassing van velen werd gekozen als eerste doelman van Oranje, heeft volgens de keeper van NEC uitstekend gepresteerd in Qatar.

Noppert was de verrassende eerste keus van bondscoach Louis van Gaal, want de 2,03 meter lange Fries had nog geen enkele internationale ervaring. Ook voor Cillessen, die door Van Gaal buiten de WK-selectie werd gehouden, kwam de keuze van de bondscoach voor Noppert als een verrassing. “Ja, ik was verrast”, zei de 33-jarige doelman na afloop van NEC - Ajax (1-1). “Maar hij heeft het gewoon heel goed gedaan. Dus alle complimenten aan Andries."

Cillessen hoopt dat hij onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman weer een kans in de nationale ploeg krijgt. Oranje begint op 24 maart met een uitwedstrijd tegen Frankrijk aan het kwalificatietoernooi voor het EK van 2024 in Duitsland. "Ik ben nog steeds fan van Oranje”, aldus de 63-voudig international "Ik heb Koeman nog niet gesproken, maar heb volgende week wel een gesprek met keeperstrainer Patrick Lodewijks. Dat is ook om te kijken hoe het de afgelopen maanden is gegaan."

Cillessen solliciteerde tijdens het duel met Ajax naar een rentree in de nationale ploeg. Hij voorkwam tot tweemaal toe dat Edson Álvarez raak kopte en keerde ook een inzet van Davy Klaassen met zijn voeten. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd