Noa Lang woest na rode kaart: 'Ik doe helemaal niks!'

6 feb 2022, 15:28

Trainer Alfred Schreuder heeft met Club Brugge thuis verloren (1-2) van KAA Gent, de nummer 6 van de hoogste Belgische voetbalcompetitie. Daardoor verdwijnt koploper Union, die zaterdag de topper tegen Antwerp al won, verder uit het zicht. De achterstand is nu 12 punten voor de ploeg van Schreuder, die derde staat. Aanvaller Noa Lang kreeg in de slotfase rood.

De trainer stelde Bas Dost en Ruud Vormer in de basis op, die echter allebei in de rust werden gewisseld. Gent kwam na ruim een halfuur spelen op voorsprong via de Deen Andrew Hjulsager. Na een uur kwam Lang als invaller het veld in. Vlak daarna maakte Gent-aanvaller Tarik Tissoudali de 2-0. Het elfde competitiedoelpunt van middenvelder Charles De Ketelaere was voor Brugge niet genoeg voor een gelijkspel.

In de laatste minuut kregen twee spelers van Club Brugge rood. Eerst kon verdediger Éder Balanta na een overtreding en zijn tweede gele kaart vertrekken. Lang kreeg daarna direct rood voor commentaar op de scheidsrechter.