Terug

Volg Vandaag Inside

Nigel de Jong: 'Het is denkbaar dat Sarina Wiegman Ronald Koeman straks opvolgt'

Unspecified

26 aug 2023, 15:00

Sarina Wiegman bereikte als bondscoach tijdens het afgelopen WK Vrouwenvoetbal voor de tweede keer op rij de finale. De 53-jarige Wiegman wordt door haar succes opnieuw gelinkt aan een klus in het mannenvoetbal, iets wat volgens Nigel de Jong, directeur topvoetbal van de KNVB, niet ondenkbaar is.

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad krijgt De Jong, die begin dit jaar is begonnen als eindverantwoordelijke voor het technische beleid van de KNVB, de volgende vraag voorgeschoteld: "Sarina Wiegman haalde met Engeland wederom een WK-finale. Is het denkbaar dat zij Koeman straks opvolgt?"

"Denkbaar is het wel", reageert de Jong. "Er liggen - in algemene zin - nog drempels om het acceptabel te maken, nog niet iedereen is toe aan het idee van een vrouw als coach van mannen, dat merk je aan reacties. Dat geldt niet voor mij persoonlijk, ik geloof erin dat mannen en vrouwen in de nabije toekomst - professioneel gezien - sowieso steeds meer met elkaar zullen samenwerken, vervlechten."

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

"En Sarina zelf, aan haar kwaliteiten en status hoeft niemand te twijfelen", vervolgt De Jong. "Ze heeft vier opeenvolgende finales gehaald. Het moet gaan om de best beschikbare coach, gender is daarin niet allesbepalend. We zullen het per situatie bekijken wat mij betreft", aldus de oud-international, die 81 interlands speelde voor het Nederlands elftal.

Wiegman won met de Nederlandse voetbalsters in 2017 het EK in eigen land en twee jaar later bereikte haar ploeg de finale van het WK in Frankrijk. Na de Olympische Spelen van Tokio in 2021 verruilde ze de 'Leeuwinnen' voor de Engelse 'Lionesses'. Daarmee herhaalde Wiegman haar successen, door ook het EK te winnen en de WK-finale te halen.

Anouk Hoogendijk blikte bij Shownieuws terug op de finale van het WK Vrouwen, waarin Spanje met 1-0 te sterk was voor Engeland. Hoogendijk heeft mooie woorden over voor Wiegman, die opnieuw in de WK-finale stond, en reageert op een mogelijke overstap naar het mannenvoetbal voor de Engelse bondscoach. Bekijk het terug in de video bovenaan het artikel!

Deel dit artikel

Link gekopieerd