Terug

Volg Vandaag Inside

Meerdere klachten over voorzitter Spaanse voetbalbond: 'Hij vroeg wat voor ondergoed ik aan had'

Meerdere klachten over voorzitter Spaanse voetbalbond: 'Hij vroeg wat voor ondergoed ik aan had'

Unspecified

23 aug 2023, 20:02

Tamara Ramos, voorzitter van de vrouwenvoetbalvakbond van Spanje, heeft nieuwe onthullingen gedaan over Luis Rubiales. De voorzitter van de Spaanse voetbalbond, zorgde zondag voor opschudding door na de gewonnen WK-finale international Jennifer Hermoso op haar mond te kussen.

Ramos vertelt tegenover het Spaanse televisieprogramma El Programa del Verano dat ze jaren geleden al klachten heeft ingediend tegen de Spaanse bondsvoorzitter. "Ik werd vernederd door hem, het was schandalig", blikt Ramos terug. "Het verbaast me niets wat hij nu doet, want ik heb vele jaren onder hem geleden. Wat ik wel gek vind, is dat hij het nu in het openbaar doet en niet stiekem."

"Hij vroeg me eens wat voor kleur ondergoed ik aan had", vervolgt Ramos. "En in een groep met mensen zei hij tegen me dat ik mijn kniebeschermers moest aantrekken. In de voetballerij, waarin je als vrouw nog vaak in de minderheid bent, is het heel lastig om de confrontatie te zoeken", aldus de voorzitter van de vrouwenvoetbalvakbond.

Spaanse voetbalbond plant spoedoverleg na incident met kus

De Spaanse voetbalbond heeft een spoedoverleg gepland voor vrijdag om 12.00 uur. De reden voor de bijeenkomst is de ophef die is ontstaan naar aanleiding van de kus die voorzitter Rubiales afgelopen weekend gaf aan speelster Hermoso.

De voorzitter feliciteerde de speelsters voordat ze de beker kregen uitgereikt na de gewonnen finale in Sydney. Hij omhelsde alle spelers, maar gaf Hermoso naast een kus op de wang ook een kus op de mond. "Ik vond het niet leuk", zei de 33-jarige Hermoso na afloop.

De Spaanse bond stuurde later een verklaring naar enkele Spaanse media waarin de toon van de voetbalster anders was. "Het was een volledig spontaan wederzijds gebaar door de grote vreugde van het winnen van een WK", werd ze daarin geciteerd. "De voorzitter en ik hebben een geweldige relatie. Zijn gedrag tegenover ons allemaal was prima en het was een natuurlijk gebaar van genegenheid en dankbaarheid."

Dinsdag deed ook de Spaanse premier Pedro Sánchez zijn zegje over het voorval. "Dat was een onacceptabele daad en de gemaakte excuses waren ook onvoldoende en ongepast", zei hij op een persconferentie in Madrid. Spanje pakte op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland de wereldtitel door Engeland in de finale te verslaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd