Terug

Volg Vandaag Inside

Nieuwe noodkreet Neres en ploeggenoten wél succesvol: groep vlucht naar Roemenië

Nieuwe noodkreet Neres en ploeggenoten wél succesvol: groep vlucht naar Roemenië

Unspecified

26 feb 2022, 17:14

Het is David Neres en zijn Braziliaanse medespelers gelukt om te ontkomen uit Oekraïne. De groep Zuid-Amerikanen zat vast in de hoofdstad Kiev, waar momenteel wordt gestreden door Oekraïense en Russische militairen. Zaterdag verschijnen er foto's dat het gezelschap met een trein richting het oosten van het land is vertrokken.

Afgelopen donderdag deden de voetballers met hun gezinnen een eerste oproep richting de Braziliaanse overheid. Door het uitbreken van de oorlog in het land zijn alle vluchten gecanceld en zijn andere transporten schaars. De Braziliaanse overheid liet weten niets voor de voetballers te kunnen betekenen. In een nieuwe video doet de groep met de oud-Ajacied zaterdag een nieuwe noodkreet om hulp te krijgen. 'De situatie is er één van wanhoop. We vragen jullie om deze video te verspreiden zodat deze de Braziliaanse regering bereikt', valt te horen op sociale media.

De tweede poging is wél succesvol gebleken. Gustavo Hofman, een Braziliaanse journalist van ESPN, meldt zaterdagmiddag namelijk dat de groep het hotel in Kiev heeft verlaten en middels een konvooi is vertrokken naar het treinstation. De Braziliaanse overheid zou hier een trein hebben geregeld die de Zuid-Amerikanen naar Chernivtsi brengt, een stad in het oosten van Oekraïne. Vanuit daar willen de Shakhtar-spelers richting Roemenië reizen om vervolgens het vliegtuig naar hun moederland te pakken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd