Terug

Volg Vandaag Inside

Niet De Graafschap maar Go Ahead Eagles promoveert naar Eredivisie

Niet De Graafschap maar Go Ahead Eagles promoveert naar Eredivisie

Unspecified

12 mei 2021, 23:04

Go Ahead Eagles is woensdagavond laat gepromoveerd naar de Eredivisie. De formatie uit Deventer eindigde als tweede in de Keuken Kampioen Divisie, na een overwinning (0-1) bij Excelsior.

De Graafschap, vooraf de grootste kanshebber, verspeelde de voorsprong op Go Ahead door op eigen veld gelijk te spelen tegen Helmond Sport (0-0). Eagles promoveerde daardoor op basis van een beter doelsaldo.

De spelers van Go Ahead wachtten op het veld van Excelsior ruim een uur op de afloop van de wedstrijd van De Graafschap. In Doetinchem was wegens noodweer het duel lange tijd stilgelegd.

Bas Kuipers maakte in de 82e minuut het winnende doelpunt voor Go Ahead Eagles. Het duel in Doetinchem was op dat moment nog niet eens hervat. In Doetinchem zette De Graafschap onmiddellijk aan voor een groot offensief, maar miste aanvankelijk kans op kans. In het tweede deel werd het spel van de formatie van trainer Mike Snoei steeds gehaaster en onzorgvuldiger.

Het was de tweede keer in enkele dagen dat De Graafschap de kans op promotie liet liggen. Eind vorige week deden de Doetinchemmers dat al door gelijk te spelen bij Jong Ajax.

Eerder al promoveerde kampioen Cambuur naar de Eredivisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd