Terug

Volg Vandaag Inside

Niels Fleuren zet punt achter carrière met opmerkelijke statistiek: 547 duels en 2 goals

Niels Fleuren zet punt achter carrière met opmerkelijke statistiek: 547 duels en 2 goals

Unspecified

11 juni 2022, 13:09

Niels Fleuren heeft na negentien jaar een punt gezet achter zijn carrière als profvoetballer. De 35-jarige verdediger vindt het na dertien jaar bij VVV-Venlo, één jaar bij FC Emmen en vijf bij TOP Oss mooi geweest. 'Het avontuur is voorbij', schrijft Fleuren op LinkedIn.

De linksback heeft zijn statistieken nauwgezet bijgehouden. 'In 490 competitiewedstrijden (547 inclusief beker en play-offs) heb ik 2 doelpunten mogen maken. Of het toeval is dat ik 1 van die 2 doelpunten in mijn allerlaatste minuut betaald voetbal (4 april 2022 tijdens de 4-1 nederlaag tegen Jong Ajax in minuut 90+2) is gevallen? Nee, dit heeft zo moeten zijn', zegt Fleuren, die alleen op 21 oktober 2005 voor VVV tegen het toenmalige HFC Haarlem trefzeker was in het betaalde voetbal. 'Het belangrijkste van dit alles vind ik dat dit me heeft gevormd tot de persoon die ik ben. Ik heb er overal zelf hard voor moeten werken, maar het is me zeker de moeite waard geweest.'

Fleuren promoveerde met VVV twee keer naar de Eredivisie; in 2007 via de play-offs en twee jaar later als kampioen van de eerste divisie. Bij TOP Oss werkt hij sinds 2020 ook parttime op kantoor.

Deel dit artikel

Link gekopieerd