Terug

Volg Vandaag Inside

Neres met Ajax naar Kiev

Neres met Ajax naar Kiev

Unspecified

27 aug 2018, 12:19

AMSTERDAM (ANP) - David Neres kan dinsdagavond voor Ajax in actie komen in de belangrijke uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev in de play-offs van de Champions League. De Braziliaan is op tijd hersteld van een lichte hamstringblessure, die hij vorige week opliep tijdens een ontmoeting met VVV-Venlo.

Neres miste zaterdag nog de thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Emmen (5-0). Hij bleek zondag tijdens testen voldoende fit om mee naar Kiev te reizen. Voor trainer Erik ten Hag is het snelle herstel van de Braziliaan een meevaller. Hij moet Nicolás Tagliafico ook al missen tijdens de return in Oekraïne. De Argentijn moet een schorsing van één duel uitzitten.

Ten Hag houdt voorlopig geheim wie Tagliafico gaat vervangen links in de defensie. Daley Blind lijkt een belangrijke kandidaat. Frenkie de Jong zou dan naast Matthijs de Ligt in het centrum van de defensie komen te spelen. Een andere mogelijkheid is dat Maximilian Wöber als linksback start.

Ajax verdedigt dinsdag een voorsprong van 3-1. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd