Terug

Volg Vandaag Inside

Nederland - Letland in anderhalf uur uitverkocht

Nederland - Letland in anderhalf uur uitverkocht

Unspecified

17 mrt 2021, 16:40

De 5000 beschikbare kaarten voor de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Letland op zaterdag 27 maart waren woensdag binnen anderhalf uur al uitverkocht. Dat meldt voetbalbond KNVB. Het duel van Oranje werd dinsdag toegevoegd aan de reeks Fieldlab-evenementen, waarbij wordt getest hoe bijeenkomsten met veel publiek kunnen worden gehouden in coronatijd.

Met 5000 deelnemers wordt dit het grootste onderzoek tot nu toe. Het duel met Letland is vooral gericht op het testbeleid en het gebruik van de nieuwe CoronaCheck-app die de overheid heeft ontwikkeld. Hiermee kunnen de bezoekers laten zien dat ze een negatief testresultaat hebben. Ze hoeven vooraf alleen een sneltest te ondergaan. In het stadion wordt de verplichte 1,5 meter afstand losgelaten. Ook wordt, net als bij eerdere Fieldlab-evenementen, gebruik gemaakt van de Close App, waarmee de KNVB kan communiceren met de fans die een kaartje hebben gekocht.

De onderzoeksresultaten van het duel in de Johan Cruijff Arena moeten leiden tot meer veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit. Voor de KNVB is dat extra belangrijk met het oog op het EK voetbal van komende zomer, waar Amsterdam een van de speelsteden is.

Immense behoefte

'Geweldig dat deze wedstrijd zo snel is uitverkocht. Dat bewijst nog maar eens dat mensen staan te springen om weer naar het stadion te gaan', reageerde Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB en toernooidirecteur van EURO 2020. 'Na een jaar vol coronaperikelen en thuiszitten is de behoefte om evenementen te bezoeken immens. Dat is natuurlijk geen verrassing, maar hierdoor realiseert iedereen die hierbij betrokken is zich nog maar eens extra waar we het allemaal voor doen.'

De snelle verkoop betekent dat alleen houders van een Oranje Clubcard bij het duel aanwezig zullen zijn. Zij kregen voorrang bij de verkoop en voorkwamen dat er nog tickets in de vrije verkoop kwamen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd