Penaltykiller Krul pakt twee penalty's tegen Manchester United

27 okt 2019, 20:31

In 2014 moest hij Jasper Cillessen vervangen toen het op het WK aankwam op strafschoppen tegen Costa Rica. Tim Krul zorgde er met zijn opvallende invalbeurt mede voor dat Oranje de halve finales bereikte. Zondag deed de Nederlandse doelman van Norwich City zijn reputatie als penaltykiller in het duel met Manchester United eer aan. Maar twee gestopte strafschoppen voorkwamen niet dan ManUnited er met de punten vandoor ging: 1-3.

Zowel Marcus Rashford als Anthony Martial stuitte voor rust vanaf elf meter op Krul. Scott McTominay en Rashford waren in de eerste 45 minuten wel verantwoordelijk voor twee 'normale' treffers. Ook Martial herstelde zich na rust van zijn gemiste strafschop. De Cubaan Onel Hernandez deed kort voor tijd nog wat terug namens Norwich: 1-3.

Krul werd de eerste doelman die twee penalty's stopt in een Premier League-wedstrijd sinds Maarten Stekelenburg hetzelfde deed namens Everton in oktober 2016. Ook Edwin van der Sar ging hem voor.