Terug

Volg Vandaag Inside

NEC plaatst tweet na ontbreken Cillessen in WK-selectie Oranje

NEC plaatst tweet na ontbreken Cillessen in WK-selectie Oranje

Unspecified

11 nov 2022, 17:33

NEC heeft een Tweet geplaatst na het ontbreken van Jasper Cillessen in de WK-selectie van Oranje. De doelman van NEC behoort niet tot de 26 spelers die door bondscoach Louis van Gaal zijn geselecteerd.

NEC plaatst op Twitter een foto van Cillessen en schrijft erbij: "Onze trots. ❤️💚🖤"

Van Gaal liet vrijdag op de persconferentie weten: "Ik weet niet of je de wedstrijden van Cillessen hebt gezien, maar hij is de laatste weken niet in vorm. En het WK is nu en niet over vijf weken, zodat hij de komende periode nog bij mij en keeperstrainer Frans Hoek kan trainen en veel beter wordt. Vorm is een moeilijk begrip", zei Van Gaal bij zijn toelichting op zijn WK-selectie. "De enige keeper die echt in vorm is, is Andries Noppert. Maar ik weet niet hoe dat volgende week is."

Cillessen reageerde naar verluidt woest op het nieuws dat hij niet is geselecteerd. "Het is logisch dat hij teleurgesteld is. Ieder mens reageert dat op zijn eigen wijze af. Ik kan me iets van zijn teleurstelling voorstellen. Hij was de meest ervaren keeper en heeft altijd geleverd bij mij," aldus de bondscoach.

Van Gaal heeft Cillessen niet zelf gebeld om het slechte nieuws te melden. De coach was het niet eens met de stelling dat de doelman met zijn staat van dienst een uitleg van Van Gaal zelf verdiende. "De communicatie met de keepers verloopt altijd via Frans Hoek. Zo is het bij vorige toernooien ook geweest."

Deel dit artikel

Link gekopieerd